Natuur en bomen

Naar het overzicht
Natuur en bomen

Met de plannen voor Aanpak Oosterhamrikzone willen we de stad en de wijken beter bereikbaar maken, slimme en veilige fietsverbindingen aanleggen én meer ruimte bieden voor groen, beter zicht op het water en aantrekkelijke wandelpaden.​

Bomen in de Oosterhamrikzone

Aan de Oosterhamrikkade noordzijde, in de Vinkenstraat en in de E. Thomassen à Thuessinklaan komen met de variant Splitsing aan beide kanten van de weg bomen. Daarnaast krijgt de Oosterhamrikkade noordzijde een groenstrook. Voor de aanleg van de nieuwe autoverbinding en busbaan is ruimte nodig. Daarvoor moeten bomen gekapt, maar er komen meer bomen voor terug.

Voor de Korreweg geldt dat op een aantal plekken parkeerplaatsen ruimte maken voor groen. De inrichting van de Korreweg als fietsstraat maakt ook meer ruimte mogelijk voor groen.

Water en kades in de Oosterhamrikzone

Onderdeel van de plannen is ook om het water meer toegankelijk te maken. Het uitgangspunt is wel dat de woonschepen behouden blijven. De damwanden van het Oosterhamrikkanaal krijgen een opknapbeurt met een laag basaltstenen en/of hangende waterplanten. De oever aan de Oosterhamrikkade zuidzijde krijgt een nieuwe groene inrichting met een wandelpad. De oversteken van het Oosterhamrikkanaal willen we ook aankleden met groen.

Reacties

Nog geen reacties

Laat een reactie achter
  • Wordt niet openbaar gemaakt