Aanvraag omgevingsvergunning Superlofts goedgekeurd

30-10-2019

geen reacties
Aanvraag omgevingsvergunning Superlofts goedgekeurd

Afgelopen maandag heeft het college van B&W de stukken voor de aanvraag van een omgevingsvergunning voor de Superlofts goedgekeurd. Verwacht wordt dat er begin 2020 een start zal worden gemaakt met de bouw van de appartementen. 

Wat zijn Superlofts?

Superlofts zijn collectieve gebouwen met lofts, waarbij de bewoners grotendeels zelf de indeling, grootte en ontwerp van hun woning bepalen. Het plan voor de Superlofts aan de Oosterhamrikkade bestaat uit 48 koopappartementen. Deze appartementen zijn verdeeld over een toren en een laagbouwblok van 5 lagen. Het project heeft een brede doelgroep die zowel uit starters, als senioren en gezinnen met kinderen bestaat. 

Omgevingsvergunning


Iedereen die iets wil bouwen of wil slopen moet een omgevingsvergunning aanvragen bij de gemeente. Pas nadat deze aanvraag goed is gekeurd, mag er gebouwd of gesloopt worden. De vergunning voor de Superlofts heeft even op zich laten wachten. Dit heeft te maken met de geluidbelasting van de noordwestgevel van het gebouw. Deze ligt iets hoger dan de voorkeursvoorwaarde van 48 dB voor wegverkeerslawaai. Doordat de burgermeester en wethouders besloten hebben ontheffing te verlenen van deze voorkeursgrenswaarde, kon de aanvraag worden goedgekeurd. 

Meer weten over Superlofts? 


Voor meer informatie over het project kunt u terecht op www.superloftsgroningen.nl. De officiële bekendmaking van het ontwerpbesluit vindt u hier

Meer nieuws

Bekijk nieuwsoverzicht

Reacties

Nog geen reacties

Laat een reactie achter
  • Wordt niet openbaar gemaakt